MOBILITAT


Xarxa de carrils bici de Palma: (www.a-palma.es)

1.- Base Naval -Can Pastilla pel Passeig Marítim.

2.- Rotonda Son Rapinya -Rotonda Llac Blau -Rotonda Policlínica Miramar.

3.- Polígon Can Valero -Rotonda de Son Serra -Rotonda de Son Rapinya.

4.- Polígon Can Valero -Camí de Jesús

5.- Rotonda Andreu Torrens -Jesús

6.- Urbanització Son Serra Parera.
7.- Rotonda Ocimax -Rotonda Son Pacs
8.- Carrer Manacor -Manuel Azaña -Joan Maragall

Aparca i Passeja: Deixar el cotxe en un aparcament i passejar per la ciutat o dirigir-se còmodament al lloc de treball amb bicicleta. Això és el que permet el programa Aparca i passeja, una ecològica i saludable iniciativa de l'Ajuntament de Palma, gestionada a través de la Societat Municipal d'Aparcaments de Palma (SMAP). Després de gairebé un any i mig de funcionament, nombrosos aparcaments participen en el projecte (Parc de la Mar, Via Roma, Santa Pagesa, carrer de Manacor i Marquès de la Sénia), als quals aviat se sumaran altres instal·lacions actualment en construcció, com la d'Antoni Maura. Per a això l'usuari ha d'emplenar un formulari al lloc d'estacionament i deixar en dipòsit la targeta de l'aparcament i les claus del cotxe, que recull en el moment de retornar les bicicletes.

Recomanacions: Carrils bici: Les bicicletes han de circular pels carrils reservats a l'efecte a la calçada o a les voreres, a les andanes i els passeigs. A la ciutat: Si no existeix cap tipus de carril reservat per a bicicletes, heu de circular per la calçada, tan aprop de la vorera com sigui possible. Parcs Públics: Circulau pels carrils o camins específics. Si no n'hi ha, no podeu excedir la velocitat normal d'un vianant. Senyalitzeu les maniobresVelocitat: Circuleu a una velocitat màxima de 10 km/h pels carrils senyalitzats en andanes, illes de vianants, voreres i passejos. A 30 km/h es pot anar pels carrils senyalitzats a la calçada.Els acompanyants: Podeu transportar un menor de set anys al seient adicional homologat si sou conductor major d'edat.

"En bici per Palma", el programa de Cort

El programa ´En bici por Palma´ arranca con gran aceptación de público en el primer domingo de funcionamiento

F. H. PALMA. "Es más cómodo pagar los dos euros que bajar la mía del séptimo donde vivo", comentaba Sara Romo tras su paseo en una de las bicicletas del programa ´En bici por Palma´. Esta usuaria devolvía ayer su vehículo a la carpa de plaza España, donde sus monitores ya habían tenido que llamar dos veces para reponer unidades debido a la demanda que estaba teniendo el nuevo servicio de préstamo creado para fomentar los domingos (hasta final de junio) el uso de las dos ruedas en Ciutat.Este sistema de alquiler a precios económicos (dos euros al día para titulares de la Targeta Verda, la Targeta Ciudadana o la Tarjeta Círculo 10 de DIARIO de MALLORCA; o cinco euros para el resto de usuarios), repartido en red en cuatro carpas: plaza España, Parc de Sa Riera, Antoni Maura y Passeig Marítim, arrancaba ayer con gran aceptación entre los ciudadanos y turistas. "En mi ciudad no me muevo de otra forma", valoraba contenta Angelina Hang, visitante germana, natural de Düsseldorf, quien aprovechaba la oportunidad que le brindaba esta iniciativa para reponer la bicicleta que había dejado en su país.